Pojmenování oblasti dal román Lovci mamutů (Eduard Štorch).

úterý 16. července 2019

Politici chtějí park zastavět!!! Občané se ozývají - 16.7.2019

Jako blesk z čistého nebe přišla zpráva od lidí ze spolku Holešovičky pro lidi, že politici chtějí utajeně zastavět lesopark na Bílé skále!!!! Pojďme se k tomu vyjádřit!


Lesopark na Bílé skále je jednou z mála větších zelených oblastí v údolí ulice V Holešovičkách (někdy mylně nazývána Liberecká). Tato oblast patří mezi nejznečištěnější oblasti v Praze a to díky obrovskému počtu projíždějících aut. Lesopark je odpočinkovou zónou, místem kde vzduch aspoň trochu čistí.

Pojďme se vyjádřit ke stavbě na Bílé skále!!!

Z Facebookové pozvánky: Přijďte na piknik na Bílou skálu povídat si o budoucnosti tohoto místa.

Sraz 16.7.2019 v 17.30 před domem Na Truhlářce 18 . Akce je koncipována jako přátelská, cílem je pobavit se o budoucnosti tohoto místa. Materiál na změnu územního plánu na červnovém zastupitelstvu byl stažen, tedy aktuálně zde zástavba nehrozí. Ale z diskuze na FB vyplynulo obecně malé povědomí o Bílé skále.
Je zde určitě prostor pro vznik stanoviska městské části k zachování lesoparku a k vyjádření se k budoucímu rozvoji. Můžeme probrat, zda je dobrý nápad zde provozovat lesní školku či zřídit v méně navštěvované části menší zahrádkářskou osadu, zda byste uvítali lepší propojení na Bulovku či zda by se měl přístup na vyhlídku označit směrovymi cedulemi. Budeme rádi za vaše další nápady. Pozváni jsou zástupci města, tak snad někdo z nich dorazí. Těšíme se na vás.

Argumenty proti zastavění oblasti lesoparku
Argumenty proti zastavění oblasti lesoparku

mapa plánovaného zastavění území Bílé skály
mapa plánovaného zastavění území Bílé skály

Zpráva spolku z 11.7.: 

...utajená snaha MČ P8 změnit lesopark Bílá Skála nad ulici V Holešovičkách na stavební pozemky. Pomozte nám tomu zabránit a nedovolme, aby nám vzali i to málo kvalitní zeleně, které tady v znečištěných Holešovičkách máme.
Občané
Na čem právě děláme
* Chceme aby lesopark Bílá skála nad Holešovičkami zůstal lesoparkem a neproměnil se na stavební parcely, které zničí i posledních pár stromů, které v blízkosti Holešoviček máme.


Díky vaši pomoci a stovkám emailů, které od vás radní MČ P8 Slabihoudek (TOP09) dostal, se nám povedlo zabránit odprodeji pozemků kolem usedlosti Hercovka. Náš tlak a vaše emaily, způsobily to, že tento bod byl stáhnut z jednání zastupitelstva (video ZDE (https://holesovickyprolidi.us17.list-manage.com/track/click?u=94e69c84f62e99ee78edddac8&id=67fdc9562d&e=3c499a808e) od 2:23:58) a naděje na vznik parku na tomto území stále žije. Díky patří také spolkům Park Dlážděnka a Kuchyňka, které nás v tomto boji podpořili.

Nejznečištěnější oblast Prahy


2 komentáře:

  1. Dobry den, mate prosim nejake aktualni informace, ta zmena uzemniho planu na stavebni parcely zni hruzostrasne. Dekuji

    OdpovědětVymazat
  2. Proběhlo setkání občanů se zástupci úřadu přímo na místě. Byly jsme ujištěni,že tento záměr jednoho ze zastupitelů nebyl ani zařazen do jednání. Bylo to hlavně díky lidem ze spolku Holešovičky pro lidi, kteří se v té věci angažovali a návrh na jejich podněty nebyl zařazen do jednání.

    OdpovědětVymazat