Pojmenování oblasti dal román Lovci mamutů (Eduard Štorch).

čtvrtek 7. prosince 2017

Lesopark Bílá skála - Truhářka bude až na jaře 2018

Proti očekávání bude pravděpodobně park Bílá skála otevřen o přibližně 4 měsíce později tj. až na jaře 2018. Plánovaný termín měl být 1.11.2017.


Pozemek parku byl v minulosti již jednou vykácen (květen 2017)  a protože se dále nic nedělo, opět zarostl (srpen 2017). Podruhé byl pozemek opět vykácen na podzim 2017. Uvidíme zda do jara 2018 opět nezaroste...


Zvláštní je, že "údajně" plány na stavbu nebyly do září 2017 schváleny, ale již o několik měsíců dříve se zde pracovalo (květen 2017)...  K plánům jsem se dostal až na základě zákonné žádosti.

Nebezpečný odpad v místě parku

V době psaní tohoto článku je plocha parku plná letitého odpadu, který je zarostlý a schovaný pár centimetrů pod zemí.  Na tento stav jsem upozornil osobně na jednání s panem Cézou v černu 2017 a opětovně emailem v prosinci 2017.

Informace o vývoji stavby

Informace jsou vybrány z emailové odpovědi zastupitele Prahy 8 pana Mgr. Cézy:
"Revitalizace oblasti se k mé nevoli bohužel nestihne do konce letošního roku. Výsadby ovocných stromů budou moci proběhnout až na jaře, tudíž termín se bude muset přesunout na jaro. Před vlastními výsadbami proběhne finální příprava substrátu, čímž dojde k definitivnímu pročištění lokality. Jsem rád, že alespoň proběhlo komplexní odstranění náletové vegetace a ta již nepředstavuje úkryty pro osoby bez přístřeší apod. 
Budeme tlačit na realizátora, aby vše dokončil jakmile k tomu budou příhodné podmínky a do té doby udržoval lokalitu v „bezpečném“ stavu bez odpadků.
Řádné dokončení prací je pro mne osobně velmi důležité, neboť tato lokalita bude nově patřit spolu s několika dalšími, které revitalizujeme, k pilířům kvalitních „zelených oáz“ v Praze 8. "

Žádné komentáře:

Okomentovat